Pazar Gezisi: Karagöl Tabiat Parkı


Haftasonu Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı ''Karagöl Tabiat Parkı''na doğru yola çıktık. Yukarıdaki fotoğrafı yolda çektim. Sıklıkla çöle benzetilen güzel Ankara'nın o kadar da çöle benzemediğinin ispatı bu yazıda yer alan fotoğraflar olacak. Yukarı doğru usul usul ilerlerken sapsarı otların yerini ağaçlara bırakması harika bir  görsel şölen sunuyor insana.

Ankara'da adeta cennetten bir köşeye ulaşmak beni çok mutlu etti. Şehrin resmiyeti ve kalabalığından uzak, sıcacık bir aile ortamı bulmak istiyorsanız uğrayın derim. Tabiat parkı ya da diğer adıyla mesire alanı burası. Gölün etrafında ve iç taraflara doğru her yerde banklar var. İsteyen mangalını  isteyen göle karşı semaverini yakıyor. Aile veya arkadaşlarla inanılmaz keyifli olabilecek bir ortam. Doğanın masumiyetini ve güzelliğini gözler önüne seren, harika bir yer.

Gölün derinliği 80 metre kadarmış. Küçücük bir göl ama Mogan/Eymir gölleriyle kıyasladığımda ortam çok daha güzeldi. Sonbahar olması da bir etkendir belki ama ben buraya bayıldım. Kötü olansa şehre oldukça uzak olması. Çubuk merkezle bile arasında 30 km var...

Gölün etrafında mangal yakılması temiz hava solumaya biraz mâni olsa da mangal yakılmayan taraf da huzurla nefes alabilirsiniz. :) Ayrıca tüm olumsuzlukları örtmeye misler gibi bir göl ve sarı, kırmızı, yeşil tonlarındaki ağaçlar yetiyor...

Yalnız mangal fikriyle gelmeyenler için pek seçenek yok. Bir restoran varmış fakat ben göremedim. Bir de otoparkın aşağısında gözlemeci bir teyze var. Gözleme, çay, kahve, kola vb. şeyler satıyor. Bunları da istemezseniz aç kaldınız. :)) Tedarikli gelin lütfen. Bence bu güzel alana market, restoran vb. yerler yapılarak bu konudaki eksiklik giderilmeli. Tuvaletler daha temiz tutulmalı ve mescit düzenlenmeli diye düşünüyorum.

E tabi herkes makineleriyle bol bol fotoğrafladı. Ben de kendimce birkaç güzel kare yakaladım. 

Ben susayım da fotoğraflar konuşsun. 😊








Ankara'da şehrin keşmekeşinden bunalırım bazen lakin...

Sonbahar burada bir başka güzeldir  💓











19 yorum:

  1. Fotograflafin "fotografini" bir daha cektim,beynime ilettim.Kapattim gozlerimi orda oldugumu hayal ettim "Allah beeee!" Dedim.Sukur etme sebebi bence bu park o kadar guzel...Gezip gormedigim o kadar yer var ki...Ne de guzel paylasim olmus💕Sevgiler🙋🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşra. Hayallerde bile güzel değil mi? Cennet gibi bir yer. Mis gibi bir ülkemiz var, doğa çok güzel. Kıymetini bilelim. Gezelim görelim inşallah. :) Sevgiler.

      Sil
  2. Ne güzel bir paylaşım olmuş.Resimler kartpostal gibi :) Sonbaharın en güzel hali :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. :) Sonbaharın binbir rengi adlı fotoğraflar. :))

      Sil
  3. Vaay muhteşemmiş burası. Farklı bir havası var.

    YanıtlaSil
  4. Kelebeğin Blog Keşif etkinliğinden geldim. İyi ki de gelmişim. Ankara'da doğup büyüdüm ama daha önce hiç gitmediğim bir yer. Fotoğrafları görünce büyük kayıp olduğunu anladım. Takipteyim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. :) Ben de iade-i ziyarette bulunayım inşallah. Blogunuzun adı yazmıyor sanırım fakat google vasıtasıyla bulabilirim. :) Ben de Ankaralıyım ve henüz yeni görüyorum burayı. Bence de bir kayıp. Dilerim kısa zamanda ziyaret edebilirsiniz. SEVGİLER. :)

      Sil
  5. Cok seviyorum sakin yerleri. 💕 Hele ki büyk sehirlerde bulmak bir mucize dimi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mucize ki ne mucize. :) Buldun mu koşacaksın.

      Sil
  6. Çok uzun zaman olmuştu Karagöl'e gitmeyeli. Zaten tek bir kez gitmişliğim var. Muhteşemdi. Koyu tabiattı seneler önce.

    Görseller harika. Nefis bir gezi olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne şanslısınız o halde! Kim görse çok beğeniyor. Benim için geç bir keşif oldu. Teşekkür ederim efendim. :))

      Sil
  7. ay ne güzelmiş. yürüyüş rotası var herhaldeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilediğince yürüyebiliyor ya da ormanın derinliklerine doğru tırmanabilirsin. Mis :))

      Sil
  8. son yazıııım işteee bana neee :)

    YanıtlaSil
  9. Çookk güzelmişşş :)

    YanıtlaSil
  10. Resimler güzel ama çok uzak. onu napcaz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi arabasız mümkün değil maalesef :)

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.