Empress Ki

Kore dizi listemde üst sıralarda olan bir diziydi Empress Ki
İzlemekte geç kaldığımı düşündüğüm, kurgusunu çok beğendiğim ama sıkça da eleştirdiğim, tarihi bir dizi.

Tam 51 bölüm. Başlarken korksam da o kadar sürükleyiciydi ki kısa sürede bitirdim.
İlk 2 bölüm durağan gibi gelse de sonradan dizi bolca olay ve entrikalara ev sahipliği yaptı.
Tempo hiçbir zaman düşmedi. Savaş sahnelerine, imparatorluk sarayının içinde yaşananlara ve o dönemdeki halkın yaşantısına sıkça şahit olduk.

Sevmediğim o kadar çok oyuncu vardı ki ama sevdiklerimle beraber hepsinin de oyunculuklarına bayıldım. Her biri rolünün hakkını vermişti. Ama en sevdiğim karakter aşağıda gördüğünüz ''Koryo Kralı Wang Yoo''  idi. Cesur, sevgisi için canını verebilecek kadar yürekli, kaybettiği tahtını geri alıp ülkesini refaha erdirebilmek için canla başla mücadele eden biri.
Secret Garden ve The Time We Were Not In Love dizilerinde oynayan kızımız Ha Ji-won'un oyunculuğunun zirve noktası bu dizi diyebilirim. Bu kıza böyle erkeksi roller çok yakışıyor. Ana karakterimiz Nyang/Sungyang. İnanılmaz akıllı, çektiği acıların olgunlaştırdığı, güçlü bir kadın. Kaybettiklerinin intikamını alma peşinde.
Ve başlarda bir türlü ısınamadığım ama yer yer çok sevdiğim karakter: Yuan kralı Togon. Oldukça çocuksu, karakteri bir türlü oturamayan, bir ülke yönetibilecek kabiliyete sahip olmayan, sevgi dolu ve bir o kadar da hırslı olan adam.

İşte dizimiz bu 3 ana karakter etrafında dönüyor. Güç savaşları, taht kavgaları, entrikalar bitmek bilmiyor. Güç elde etme ve kaybetme döngüsü sürekli devam ediyor. 

Aslında anlatılan İmparatoriçe Ki'nin yaşamı. Nyang yani Ki, Yuan'a cariye olarak gönderilirken annesi öldürülmüştür. Bunun intikamını almak üzere yaşamış ve Sungyang ismi ve  namı değer Çakal unvanıyla erkek kılığında yaşayan, çok güçlü bir kadındır. Yolları Koryo Kralı ile kesişir ve dost olurlar. Sungyang artık onun koruyucularındandır. 

Diğer yanda Yuan naibi El Temur vardır. El Temur dizinin en kötü, en lanetlenesi karakteri. Bu adamın olduğu sahneler ve o esnada çalan müzik tüylerimi diken diken etmeye yetiyordu. El Temur, Yuan prensi Togon'un babasını öldürmüştür ve Togon'dan kurtulmak istemektedir. Onu Koryo'ya sürgüne göndermiştir ve bu esnada öldürtecektir. Buyrun bu da El Temur:
Sungyang Togon'u kurtarmıştır ve ikilinin karşılaşması burada başlar. Sungyang'ı erkek sanan Togon'un sürekli onu düşünmesi, Wang Yoo'nun onu hayal etmesi inanılmaz komik sahnelerdi. :) 



Ya Togon yüzünden tahtını kaybeden Wang Yoo'ya ne olacak? Sungyang'ın erkek olduğu ortaya çıkacak mı? Sungyang'a bağlanan Wang Yoo ve Togon arasındaki rekabetin kazananı kim olacak?
Öğrenmek için izleyiniz. :)

O kadar acıklı bir diziydi ki bazı bölümlerde fazlaca gözyaşı döktüm. Bir kadın profili... Güçlü, zeki, asil, hırslı, kararlı, tuttuğunu koparan... Fakat onun için de zaman zaman üzüldüm çünkü intikam uğruna hırslarının kurbanı oluyor. 

Bol spoiler içeren yorum:

Nyang'a hak vermemek elde değil. Annesini kaybetmek, yıllarca babasını arayıp bulur bulmaz onu da kaybetmek, bebeğini kaybetmek, sevdiği adamı kaybetmek, hayatta sahip olduğu her şeyi kaybetmek ve yapayalnız kalmak... Siz tahammül edebilir miydiniz?

Sonu istediğim gibi olmasa da izlediğim en güzel Kore dizisiydi. Sonuçta bu bir tarihi dizi. Kurgu katılmış olsa bile inanılmaz mutlu bir son beklemiyordum.

Puanım: 5/5

8 yorum:

  1. Ayy pek hoş görünüyorlar puanın az ama yinede merak ettim:) sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir dizi. Mutlaka izlemelisin. Benim şimdiye kadar en beğendiğim Kore Dizisi oldu. :)

      Sil
  2. bir kore dizisi daha mııı. nasıl başa çıkcaz yaaaa kore dizileriyleeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor çok :) Kendime sınır koyuyorum günde 1-2 bölüm diye ama ardı arkası kesilmiyor. Bir süre ara verdim o yüzden bakalım dayanabilecek miyim :))

      Sil
  3. Bu diziyi de listeme ekledim. Uzun zamandır tarihi bir Kore dizisi izlemiyordum. Paylaşım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevdiğim dizilerden. Sonu biraz hüsran olsa da izlemeye değer. Sonuçta gerçekleri anlatıyor :)

      Sil
  4. Merhaba,
    Öncelikle blogunuzu geç keşfetmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Benim de bir blogum var ama ne yazık ki sizler kadar iyi olmadığımı görüyorum yeni bloglar keşfettikçe. Empress Ki benim yayınlandığı dönem Ta Hwan için çok iyi takip ettiğim bir diziydi ne var ki Nyang bana saç baş yoldurmuştur. :) Neyse bir kez daha Nyang'a olan öfkemi kustuğuma göre rahatladığımı belirtmeliyim. :) Bu arada yazınızı zevkle okudum, kaleminize sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. :) İnşallah siz de zamanla blogunuzu geliştirirsiniz. Ziyaret edeceğim :) Nyang işkence ediyor resmen insana dizi boyunca ama çok iyi bir oyuncu, bayılıyorum. Teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.