18 Mart Çanakkale Zaferi / 2015 Çanakkale Gezisi Fotoğrafları


''Mektebinde şehadet olan milletin kaderinde esaret yoktur.''

Milletlerin kaderinde, onları kurtuluşa götürecek çok fazla muharebe yoktur. Biz ne şanslı bir milletiz ki bir dünya savaşının içinde, tam yıkıldık derken yeniden ayağa kalkmayı başarabilmişiz. 

Benim nezdimde Çanakkale Zaferi, bu milleti kurtuluş mücadelesine götüren yolda atılmış bir tohum gibidir, çok önemli bir dönüm noktasıdır. Gencecik vatan evlatlarının, kadınıyla erkeğiyle yürüttüğü bu kutlu mücadele olmasaydı, dedelerimiz, ninelerimiz tüm kuvvetleri ve imanlarıyla düşmanla çarpışmasaydı belki bugün bir Türkiye'miz olmayacaktı... Sırf bunu düşünmek bile tüylerimi diken diken etmeye yetiyor. Vatansız kalmak ne acı bir şeydir kim bilir...

Hani Akif diyor ya ah ne güzel satırlardır onlar...

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor
Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor!

 Çanakkale Şiiri'ni lise sıralarında ben ve sınıf arkadaşlarıma ezberleten ve özümseyerek öğreten Edebiyat Öğretmenimi de saygıyla anmak istiyorum! Uzundu ama hiç meşakkatli gelmemişti.

Ben bu milletin genç bir ferdi olarak maalesef Çanakkale'ye anca 22 yaşımda gidebildim. Keşke daha evvel ailemle beraber o toprakları ziyaret etme, o manevi havayı soluma imkanım olsaydı. Çanakkale'ye bu kadar geç varabilmek içimde bir yaradır. 

Özlem duyduğum topraklarımızdandır artık Çanakkale... Dünyanın belki de hiçbir anlam ifade etmeyen sıkıntılarından arınmak, toprağımın her bir karışına daha iyi sarılabilmek, güzel evlatlar yetiştirebilmek için Çanakkale'yi ziyaret etmek bir gereklilik!

Çocukluğumuzda, gençliğimizde, yetişkinliğimizde birer kez Çanakkale'yi ziyaret etmenin istikbalimize müspet tesiri olacaktır. Ben özlem duyduğum topraklara bir kez daha kavuşmanın hayalini kuruyorum.

2015 yılındaki ziyaretimden karelerle Çanakkale Zaferimizi kutluyor, Rabbim bir daha bu millete anasının, babasının, eşinin, evladının, vatanının acısını yaşatmasın diyorum...

Fotoğraflara göz atarken belki Çanakkale Türküsü'nü dinlemek istersiniz. O halde buyrun:








Atatürk'ün Odası







Atatürk Evi





Yabancı Askerlerin Mezarları













Sevgiler...

8 yorum:

  1. Çanakkale'yi her vatandaşımızın görmesi lazım. Özellikle çocukların. Sadece gezip görmek değil ama. İyi rehberler eşliğinde Çanakkale ruhunu hissederek görmeleri lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle. Rehberimiz inanılmaz iyiydi. O duyguyu hissederek çok farklı bir gezi yapmıştık. İnşallah herkese nasip olur. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Görmeyi çok istediğim yerlerden biri. Güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ülkemin her insanı mutlaka Çanakkale'yi görmeli.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflar çok güzel. Oralara her sene giderim. Çok duygu dolu anlar yaşıyorum. Herkese Allah nasip etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah... Siz ne kadar şanslısınız... :) Sevgiler.

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.