Güney Asya'nın Filistini: Patani


Bugün size ''Seyyah'' kategorisinde, gezip görmediğim ama görmeyi çok arzu ettiğim, büyük ihtimalle bir çoğunuzun adını bile bilmediği, Güney Asya'nın güzel ve şirin bir ülkesini tanıtmak istiyorum. 

Maalesef açmış olduğum başlık bu ülkeye dair her şeyin özeti. Dilerim bu başlığın atıldığı günler bir gün çok geride kalır. Yüzyılı aşkın süredir Budist Tayland'ın zulmüyle karşı karşıya olan Patani, 15. yüzyıldan beri bir İslam toprağı. Vaktiyle de Osmanlı Devleti'nin bir vilayetiymiş.


1826 yılında İngilizler tarafından işgal edilen ülke, 1909 yılında Tayland'a bağlanmış. O günden bugüne bitmek bilmeyen bir zulümle karşı karşıya. İkinci Abdülhamid Han Patani'li Müslüman halkın direnişine destek vermiş, onlar da bu desteği karşılıksız bırakmamış ve bu nedenle 1. Dünya Savaşı sırasında topladıkları paraları halifeye göndermişler, hilafeti desteklemeye devam etmişler. Bugün bile hala minnetle Abdülhamid'i anmaktadırlar.

Buyrun sözler değil görüntüler konuşsun.

En güncel video'yu bulmaya çalıştım. Bu video 2015 yılına ait fakat amacım oradaki zulme kısa da olsa şahit olmanız ve bu zulmün devam ediyor olduğunu bilmeniz. Bir mazlumlar coğrafyası olan bu cennet gibi ülkeye karşı Müslümanlar olarak büyük sorumluluk taşıyoruz. Kardeşlerimizin yardıma ihtiyacı var. Lütfen bizler de yardım eli uzatalım. 1. Dünya Savaşı sırasında cihad çağrısına sokaklarda, camilerde destek vermiş olan bu güzel memleketi unutmayalım. Çünkü hala gönüllerinde birer yerimiz mevcut.

Acıların gölgelediği bu ülke cennet gibi bir yer aslında. Buyrun fotoğraflarla Patani:,




Kadın erkek demeden herkes motosikletlerle geziyormuş bu ülkede :)

 Bu kadar doğal güzelliklere sahip bir memleketi sizlere tanıtmak için aradığım görsellerde kan ve dehşetten başka şeylerin bu kadar az olması sizce de acı değil mi? Müslümanların kanayan yarası artık dursun Allahım. 


3 yorum:

  1. Hiç duymamıştım burayı.Demek bize destek olmuşlar :) Kanım kaynadı onlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül bağımız devam ediyormuş demek ki :) Ben de çok sevdim. :) Teşekkürler.

      Sil
  2. ÖĞRENMİŞ OLDUM.. SAĞOLUN

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.