Seni Sevmek Sonsuzluğa Dokunmak-Bilal Karabulut


Yine çok mükemmel bir kitabı bir çırpıda bitirdim ve bittiği için hüzünlendim. Öncelikle yazar hakkında açıklama yapmak istiyorum. Bilal Karabulut, genç bir yazar ve Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde akademisyenlik yapmaktadır. Bu bilgi beni çok cesaretlendirdi çünkü ben de aynı alanda akademisyenlik yapmayı istiyorum. Aynı zamanda edebiyat alanında kendimi geliştirip güzel işlere imza atmak hayaline sahibim. Bu bağlamda bu kitabın yeri bende çok ayrı olacak. Akademik alanda da çalışmaları olan yazar, öyle güzel kelimeler kullanmış ki cümlelerin altını çizmekten ve tekrar tekrar okumaktan kendimi alamadım.

Romanı ilk gördüğümde klasik bir aşk hikayesiyle karşılaşacağımı düşündüğüm için kendimden utanıyorum. :) Bu bambaşka bir aşk hikayesi ve aşkın kusursuz bir tarifi... 

Kahramanımız Poyraz, küçük yaşta ailesini kaybetmiş, kimsesizler yurdunda büyümüş ve çok iyi yerlere gelmiş, zengin bir reklamcıdır. Zevk ve sefa içerisinde sürdüğü hayat aslında ona çok anlamsız gelmektedir ve hayatı sorgulamaktadır. Dıştan bakıldığında mükemmel bir hayata sahipmiş gibi görünen bu adamın içinde derin fırtınalar kopmaktadır. Yalnız büyümüş, çok sevdiği Aylin onu terketmiş ve etrafı sahte insanlarla çevrilmiştir. Bu duygular içerisindeyken bir gün yine sarhoştur ve sokakta gezerken üstü başı perişan olan, evsiz bir adama, Hayali'ye rastlar. Ona çorba ısmarlar, beraber çay içer ve sohbet ederler. Hayali onun eline bir not tutuşturur ve bu notun cehennemden çıkış bileti olduğunu söyler. Poyraz notu alır, arabaya biner. Ölüme yürümeye karar vermiştir. Keskin virajlarda ölümle dans ederken Hayali'nin notu gelir aklına. Notu okur ve dehşete düşer.

İşte hikaye asıl burada başlıyor. Acaba o notta ne yazmaktadır? Poyraz intihar edecek midir? Acıları son bulacak mıdır? Yoksa gerçekten elinde cehennemden çıkış bileti mi vardır? Merak edenler bir an önce kitabı alıp okusunlar efendim daha fazla içerikten söz etmiyorum. Söz etmiyorum ki benim gibi heyecanla ve hayretle çevirin sayfaları.

Altını Çizdiğim Cümleler:

* Konuştuklarımızı bile bu kadar az insan anlarken, sustuklarımızı kim anlar ki...

* İnsan ''vazgeçtiği'' anda gerçekten mutsuzdur.

*En çok hangimiz acı çekeriz? Benim gibi bildiğiyle, inandığıyla amel etmeyenler... Bilir ki bizi bir yaratan var. Bilir ki bu hayat bir yanılsamadan ibaret. Bilir ki er geç bu ömür bitecek. Bilir ki... Bilir ki...Ama bir türlü söz geçiremez nefsine. Bile bile ateşlere yürümek ne acı!

* Görüneni kalbine sığdıramayan, görünmeyene nasıl gönül versin...

* Bilirsin ki dört yanlış bir doğruyu götürür derler. İnanma onlara! Bazen öyle bir yanlış yaparsın ki alır götürür binlerce doğrunu. Ve gün gelir öyle bir doğru yaparsın ki o güne değin yaptığın cümle yanlışlar silinip gider...

* Kınıyorum seni gönül! Böyle sevilir mi... Aptalca, salya sümük, kendinden geçercesine... Ve sen her şeye muktedir aklım! Seni de kınıyorum! Bir gönle sahip çıkmadın... Ve sen dilim! Vır vır konuşmaktan başka ne işe yararsın? Sen kaybettin gönül, baharda kuş olup kanatlansan neye yarar.. Varacak bir yar olmadıktan sonra, kanatlansan neye yarar...

* -Biz kim bilir nerede yitirdik gökkuşağımızı?
  - Önce yeşilini yitirirsin... Okul yılları başlar ve sen bitimsiz bir yarışın içinde bulursun kendini. Dershaneler, iş hayatı vesaire. Taş yığınları arasında kaybolur gider tüm yeşillerin. Sonra mavini kaybedersin, kendi yarattığın dehlizlerde. Ardından kırmızını, morunu,sarını... Hepsini birer birer alırlar elinden. Sonra tamam hepsi gitti ama benim beyazım var der, ümitlenirsin. Lakin bizden ilk giden beyazımız olmuştu, farkına bile varamadık. Şimdi siyahımızla, simsiyahlığımla bizden fersah fersah uzaklardaki gökkuşağımıza bakar dururuz. Ne kadar uzak, ne kadar ulaşılmaz değil mi?

* Gün olur devran döner ve ben yine sana dönerim... İşte o kadar gurursuzum...

* Bazen en yakın gördüğümüzdür en uzağımızdaki, bazen de uzak sandığımızdır en yakınımızdaki...

* Oysa ne kadar istiyorsa, o kadar olabilmeliydi insan. Ne bir eksik, ne bir fazla... Sense ya eksik kalıyordun sevmelere ya da fazla kaçıyordun hayata...

* Mahkeme-i Kübra'da sormazlar gücünü, makamını. Orada tartarlar adamlığı, insanlığını...

* Ben ateşlere düşmüşken, sen gölgem olsan neye yarar... Salma dostluk gemilerini Ömer, ecdadın gemileri yaktığı yerdeyim...

* Bize hep dört dörtlük ol dediler. Ya dört yetmezse Ömer...

* Seni sevmek sonsuzluğa dokunmaktı sevgili. Seni özledim, sonsuzluğu özledim....

* Mutlu olduğu için değil de mutlu sansınlar diye gülümseyen insanların hüznü kimsede yok... Bunca kalabalığın içinde, herkes kendi yalnızlığına tutsak...

Ne kadar çok altını çizdiğim cümle hatta paragraf olmuş değil mi? Sizce de mükemmel değil mi bu sözler? Seni sevmek sonsuzluğa dokunmak, çok usta bir kalemin elinden dökülmüş, sıcacık ve sevgi dolu bir hikayenin içine girmek isteyenler için müthiş bir roman. Yazar Türkçe'yi öyle güzel kullanmış ki bana kat edecek çok yolum olduğunu bir kez daha gösterdi. Uydurma kelimelerle değil unutulmaya yüz tutmuş, tertemiz bir Türkçe ile yazılmış. Beni en çok sevindiren tarafı da bu oldu. Hiçbir edebi değeri olmayan wattpad kitaplarının gündemden düşmediği bu günlerde, hala böyle yazarlar ve eserler olduğunu bilmek umut verici.

Kitabın sonuna dair bir yarım kalmışlık hissi oluştu bende. Devam niteliğinde bir kitap daha gelirse çok mutlu olurum. Özellikle Seyit Ali'nin ve Cemil Dayı'nın yaşamına dair merak ettiğim çok husus var. Aylin ve Poyraz'a dair de... İnşallah aydınlanır. :) 

Keyifli Okumalar Dilerim...







6 yorum:

  1. Merhaba,

    Güzel bir kitaba benziyor, okunmaya değer... Yorumlarınız ve alıntılar dikkat çekici, ilk fırsatta okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah beğenirsiniz. Hikayeden öte dili etkiledi beni. Yorumunuzu okumayı isterim. :)

      Sil
  2. Merhaba, kitabı çok güzel özetlemişsiniz ellerinize sağlık. İtiraf etmeliyim ki bende merak uyandırdınız sahi Poyraz'ın elinde ki kağıt cehennemden çıkış biletimi? Bunu öğrenmek için sanırom kitabı alıp okumam gerekiyor. Kitaptan alıntıların hepsi de çok güzel =). Paylaşım için çok teşekkür ederim =). Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim. Eminim yazarı ve dilini çok beğeneceksiniz. Okuduğunuz takdirde yorumunuzu merakla beklerim. :)

      Sil
  3. Yorumunuzu çok beğendim.Kitabı alıp okuyacağım. Sizi de iyi bir yazar olduğunuza inanıyorum..Başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Değerli fikirleriniz benim için çok önemli. İnşallah kitabı beğenirsiniz. :)

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.