Yollardan mı İbaret Mesafeler ?


Yan yana durur bazen iki insan. Hatta ellerini uzattıklarında birbirlerine dokunabilecek kadar yakın dururlar. Lakin duymazlar birbirlerinin sesini her zaman. Konuşmak yalnızca dilleriyle icra ettikleri bir eylemdir. 

Bazen de mesafelere boyun eğer iki insan. Binlerce kilometreden oluşan mesafelere... Onlar içinse konuşmak dillerden ziyade yürekleriyle icra ettikleri bir eylemdir.

Birbirine bu denli yakın duran iki insan buz keser de aralarında binlerce kilometre olanlara ne olur? Onlar yürekleriyle konuşurlar ve her daim sıcacık kalırlar. Çünkü mesafelere boyun eğmek hiçbir zaman mesafelere yenik düşmek mânâsına gelmemiştir.

Mesafelerin ağırlığını tecrübe eden insan uzaktan da olsa bir lahza görmek ister diğer yarısını. Yüreğiyle görür ya gözlerine bakmak yine de bir başkadır. Çünkü diğer yarısı yüreğiyle konuştuğu gibi gözleriyle de gülmektedir. Bakışlara olan hasretin ağır basışı bundandır işte.

Aralarındaki yakınlığa rağmen yüreklerine duvarlar ören insanlar ise bir yapboz'un kayıp iki parçası gibidirler ve asla tamamlanamayacaklardır. 

Kıssadan hisse, mesafelerin ifade ettiği şey yalnızca yollar değildir.

Aranızdaki bitip tükenmeyen mesafelere rağmen gönül bağınızın hiç kopmadığı insanlara sahip olmanız duasıyla...

9 yorum:

  1. Yazınız bana Can Yücel'in bir şiirini anımsattı;

    En Uzak Mesafe

    En uzak mesafe ne Afrika'dır,
    Ne Çin,
    Ne Hindistan,
    Ne seyyareler,
    Ne yıldızlar geceleri ışıldayan...

    En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir;
    Birbirini anlamayan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel... Çok yerinde oldu. Paylaştığınız için teşekkürler :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın. Uzak mesafeler birbirinden manen uzak olduğunu göstermez. Ama hem sevip, hem de uzak olmak bir yere kadar. Gerçekten çok can yakıcı bir şey. Yan yana iken birbirinden uzak insanların ise yapacakları ilk şey, hakiki uzaklıklara yol almaktır bence.

      Sil
    2. Öyle Ablacığım... Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Mesafeler birbirinden ayırmaz insanları aslında. Eğer birbirlerini gönülden seviyorlarsa şayet, mesafeler sevgilerine sevgi katar :) çok güzel yazmışssın. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle mesafeler sevgilerine sevgi katar :) Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Söylenebilecek en güzel dualardan bir tanesi. Kalplerimizle mesafeleri yok ettiğimiz insanlar daima var olsun. Kalbinize sağlık.

    YanıtlaSil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.