Beklenen O Film: Ayla


Aylardır beklediğim film olan Ayla sonunda dün vizyona girdi. Koşa koşa gittim tabii ki. 😊 Daha önce şu linkini verdiğim yazımda hikayenin belgeselini ve yorumlarımı paylaşmıştım. Göz atmadan filme gitmeyin derim. 


''Ayla'' büyük beklentilerim olan ve hayal kırıklığına uğramayacağıma inandığım bir filmdi. Gerek fragmanı gerek oyuncu kadrosu beni böyle düşünmeye sevk etmişti. Şükür ki yanılmamışım.

Fragman:



Oscar aday adayı olan bu güzel yapım Ayla, öncelikle hikayenin gerçekliğiyle insanı alıp başka diyarlara götürüyor. Bu kadar duygu yüklü bir hikayenin gerçek hayatta yaşandığını bilmek insanda apayrı bir his uyandırıyor. Bu açıdan dünya çapında güzel bir yeri olacağına inanıyorum.

Oyuncular inanılmaz başarılıydı. Özellikle İsmail Hacıoğlu'nun parlayan bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Kim Milyoner Olmak İster'in eleştirilen sunucusu Murat Yıldırım da aslında oldukça iyi bir oyuncu. Bunu bu filmle kanıtlamış oldu. Ali Atay yine farkını ortaya koymuştu ama bir efsane var ki tabii ki ''Çetin Tekindor''

Çetin Tekindor için söyleyecek hiçbir sözüm yok. Usta oyuncumuz filmi uluslararası mecralarda eminim müthiş yeteneğiyle daha da ileriye taşıyacaktır. Şöyle ki hikayenin gerçek hayattaki karakterlerini belgesel vasıtasıyla görmüş ve olayın seyrini zaten biliyordum. Belgesel inanılmaz duygusaldı fakat Çetin Tekindor'un öyle bir sahnesi vardı ki belgeselde olayın hakiki taraflarını izlediğimde bile bu kadar duygulanmamıştım!! Yaşayan bir efsane değil mi sizce de?  

Ayla'yı oynayan o minik Koreli kız da aşırı tatlıydı. Konuşmalarını, davranışlarını, Süleymanla aralarındaki bağı çok sevdim. 😊 Yalnız sivrilen iki kadın oyuncuyu pek sevemedim. Daha iyi oynayabilirlerdi.

Peçetelerinizi hazırlayıp gidin. Hele benim gibi aşırı duygusal bir insansanız salya sümük ağlayacaksınız, kaçışı yok. Ki kadın erkek farketmeksizin böylesi yürek titretici bir konunun işlendiği bir filmde duygulanmamak mümkün değil. Müziklerle başladım ben ağlamaya. Babam ve Oğlum'dan sonra hiçbir Türk filminde bu kadar gözyaşı döktüğümü hatırlamıyorum.

Türk sineması adına umut verici bir yapım Ayla. Güzel aşamalar kaydettiğimizin bir göstergesi. Sıcacık bir konu, sıcacık insanlar ve başarılı bir şekilde filme aktarılışı... Bir kez daha Türk ve Türk vatandaşı olmakla gurur duydum. Çok güzel, çok hisli insanlar olduğumuzu bir kez daha hissettim. Bu filmi sizlere tanıtmak, ne olduğumuzu ve ne olmamız gerektiğini sizlere hatırlatmak boynumun borcudur. 

Filmdeki birkaç repliği saçma bulmam dışında (Amerika konulu replikler) yapabileceğim olumsuz bir eleştiri yok. Işık, ses, efektler Türk sineması adına başarılıydı. Zaten duygunun ön plana çıkması, bir kusur olsa da görmezden gelmemi sağlardı diye düşünüyorum. 

İyi Seyirler...










17 yorum:

  1. Merakla beklediğim bir film. En kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bende gidip izlemek istiyorum.Niyetim var bakalım hangi gün giderim henüz bilmiyorum^^ Benim de en çok beklentilerimi karşılama kısmında çekincelerim vardı ama olumlu yorumlar görüyorum bu da benim için artı oluyor bakalım bende gidersem eğer o zaman bir kaç çiziktir de ben yazarım bloğuma:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde heyecanla yorumunu bekliyorum. :))

      Sil
  3. Hayal kırıklığı yaratmamasına çok sevindim. Ben de çok merak ediyorum. Haftaya gidip mısırımla izlemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Ah ah fragmanı izleyince bile ağlamıştım. (Evet, fazla sulu gözüm. ^^') En kısa zamanda filme gideceğim. Beğenen bir yorum gördüğüme sevindim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma ben de senin gibiyim gözyaşlarımı tutamıyorum. :) Yorumunu bekliyorum. Sevgiler. :)

      Sil
  5. Oscar yönünden şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Ama Oscar olmasa bile sinemamız açısından bizi bir seviye daha üste çıkaracak gibi görünüyor. Yorumunuzdan sonra buna daha bir inandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocar'ı çoktan halk verdi bence. :) Umarım Oscar'a da layık olur. Olmasa da bence de sinemamız adına bir gurur kaynağı.

      Sil
  6. Hikayesi beni de çok etkiledi filmin, karakterlerin Sultanahmet'te buluşmalarında epey duygulanmıştım. sizin yazınız da bilgilendirici olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek buluşmayı gördüyseniz filmi de eminim çok beğeneceksiniz. :) Sevgiler.

      Sil
  7. Senin gibi sabırsızlıkla beklediğim bir film olduğu için ben de gittim ve beklentimi boşa çıkarmadığı için de mutlu oldum:)Daha önceki filmin belgesiyle ilgili yaptığın yorum merakımı arttırmıştı. Filmle ilgili yaptığın bu yorum için de ayrıca teşekkürler. Türk sinemasının gelişmesi adına umut verici bir yapım olmuş. Oyuncuların rollerinin hakkını vermesi de mutluluk verici.Ben de senin gibi herkesin gidip izlemesini tavsiye ederim. Bu güzel yorum için tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Merak ettiğim bir filmdi. Yazını okuduktan sonra daha çok izleme isteği uyandı. Bu arada yeni keşfettim takipteyim beklerim.

    birsenle.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Ben sizi keşfetmiştim :) İzledikten sonra yorumunuzu beklerim. Sevgiler. :)

      Sil
  9. bende bir eski kore fanı olaraktan çok merak ediyorum umarım beklentileri karşılar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah eski kore fanlarıyız. :D Eminim çok beğeneceksin.

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.