Osmanlı Türkçesi Dersleri Hakkında

Merhaba

Çok mutsuz ve umutsuz olduğum günlerden birinde, karşımdaki çatıya konup saatlerce orada kalmış bir beyaz paçalı güvercin var karşınızda. 😄 Ufak tefek şeyler sayesinde mutlu hissedebilmek elimizdeyken, kendimizi buhranlara sürükleriz zaman zaman...

Asıl konumuz bu değil tabii ki. Osmanlı Türkçesi derslerine dair birkaç şey söylemek ve fikrinizi almak istiyorum. Osmanlı Türkçesi öğrenmenin benim için ne kadar önemli olduğunu ve hepimizin az çok bu alfabeye aşina olmamız gerektiğini düşündüğümü daha ilk yazımda belirtmiştim.

 Yazıya tekrar ulaşmak için şuraya tıklayabilirsiniz:

Bu yolda büyük bir istek ve heyecanla ilerliyorum. Blog'da paylaştığım derslerin çok çok ilerisindeyim ki iyice öğreneyim ve sizlere doğru aktarabileyim. Hatta nasipse önümüzdeki hafta Halk Eğitim Merkezi'nin kursuna başlayacağım. Ancak bu seriye devam edip etmemek konusunda aklımda bazı soru işaretleri var.

Neden mi?

Çok keyifli giden bu süreçte kendimi yalnız ilerliyormuş gibi hissetmeye başladığımdan beri enerjim düştü. Başlarda yayınlarıma gelen yorum sayısı ve destekleyenler çok fazlaydı. Zamanla bu sayı giderek azaldı ve şimdi neredeyse kimseden ses çıkmaz oldu.

''Acaba ben mi bir yerde hata yaptım? Dersler yetersiz mi? Fazla mı sıkıcı? Anlaşılır değil mi?'' gibi düşüncelere kapıldım. Ancak dersler konusunda oldukça özverili olduğumu düşünüyorum. 

Evet, blogumun takipçi sayısı çok fazla değil, takipçim çok olsun gibi bir derdim de yok. Burası benim içimi döktüğüm, hislerimi paylaştığım günlüğüm gibi oldu. Takip edildiğimi bilmek güzel olsa da takipçi kaygısı gütmüyorum. Ancak birçok platformda paylaştığım böyle bir seri için daha fazla dönüş almayı beklerdim. 

Yazdıklarım belli bir kitleye ulaşmayıp olumlu/olumsuz yeterince geri bildirim almayınca da boşa mı kürek çekiyorum diyorum. Sonuçta zamanımız kıymetli ve sizler için daha farklı paylaşımlar da yapabilirim. 

Bu konudaki fikir ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Sevgiler...




21 yorum:

  1. Geldim bile hayırlı olsun hepimize bu etkinlik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızla geldin ve çok mutlu oldum. :) Hayırlı olsun sıkı takipte olacağım. :)

      Sil
  2. Bence güzel paylaşımlar yapıyorsun.Yüreğinin sesine bak ve ilerle bence.Gelenler zaten gelecektir :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Galiba gönlüm devam etmekten yana. :) Sevgiler.

      Sil
  3. Ne güzel bir blog sayfası çok beğendim edebiyatı da ayrı severim😊💕
    Kelebek Etkisi nin yapmış olduğu blog etkinliğinden geldim severek takibe aldım, bende sizi sayfama beklerim 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Buse! Sefalar getirdin. :)
      Blogumu beğenmene çok sevindim. Hemen iade-i ziyarette bulunuyorum. <3

      Sil
  4. hımmm ya sen blog yorumlarına bakmasana. dur seni yine tanıtayım bir ara. tabii ki devam et. blog yorumları bir ölçü değil. bazı zamanlar bloga girenler azalır ki. mesela bugün çok kişi yok. bir de, yorum almak için başka bloglara yorum yapman lazım ki sık sık. mesela kendine on blog seç ve onlara düzenli yorum yap, her yazılarına. blogçular yorum konusunda vefasızdır. yorum yapıp hatırlatmalısın, kendini göstermelisin kii. blogunda çok zaman harcarsan geliyolar ki valla. mesela her gece bir saatini ayır bak hiç kesintisiz her gece. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın deep. Ben de her zaman yoğunluktan birçok blog a zaman ayıramıyorum fakat özel bir çaba sarfetmek gerektiği düşüncesindeyim. Tavsiyene uymaya çalışacağım. :) Blog listemin ilk sırasına da seni koyuyorum hadi bakalım :D Yüreklendirdiğin için teşekkür ederim. !

      Sil
  5. Benim severek takip ettiğim bir seri bu. Fakat yorum yapmasam bile takipte kalıyor, ilerlemeye çalışıyorum. Bence çok güzel bir uygulama, beni oldukça heyecanlandırmıştı. Devam etmesi beni mutlu eder.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz takipçim :)) Teşekkür ederim. Cesaretlendirici yorumlar aldım. Devam edeceğim inşallah :)

      Sil
  6. Tek başına değilsin ama bloglar şuan ivme kaybetti. Herkeste bir motivasyon eksikliği var maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba öyle kardeşim. Bu da beni biraz etkiledi. Henüz yeni bir blogger olduğumu biliyorum ama 1 senede oturmuş bir ziyaretçi kitlem var. Diğer yazılarım mesele değil de konu Osmanlı Türkçesi olunca takip edilsin istiyorum.

      Sil
    2. Tabii gönül sevdiğinin muhabbetle anılmasını istiyor :) inşallah devam ettikçe çok daha iyi olacak. Ayrıca Osmanlıca için bir kaynak oluşturmuş olacaksın :)

      Sil
  7. Osmanlı Türkçesini önemseyen biri olarak paylaşımlarınızı seviyorum. Az düzeyde Osmanlı Türkçesi bilen biri olarak, alıştırma yapıyorum hem. Paylaşımlara devam edin bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Valla bir kişi için bile olsa devam etmeye değer. :)

      Sil
  8. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum.
    Blogunuzu takibe aldım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Ben de sizi ziyaret edeceğim. :) Sevgiler

      Sil
  9. Emeğine sağlık, güvercin nasıl da tatlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl :) Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Geçen yıl üç kurdan oluşan Osmanlı Türkçesi kursuna gitmiştim. Çok zevkliydi. Şimdi de bulduğum metinleri,kitapları okumaya çalışıyorum. Pes etmeyin,yolunuz açık olsun.

      Sil
    3. Teşekkür ederim. :) Ben de ilk kurdan başladım. Devamı gelir inşallah. Sevgiler.

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.