Anime Günlükleri: Dünyanın Bu Köşesinde



II. Dünya Savaşı'nın neredeyse sonları...

Hiroşimalı 18 yaşında bir genç kız, daha çok çocuk gibi görünüyor :)

18 yaşında ve evlenme yaşı geldiği için evlenmek zorunda. Demek ki Asyalılar da eskiden bizim gibiymiş. Zaten Asyalılarla kültürümüzün benzeşen yönleri oldukça fazla.

Suzu, evlendiğinde Hiroşima'ya çok yakın olan Kuri'ye gider.  Öyle küçük ve savunmasız ki daha evliliğin ne demek olduğunu bile bilmiyordur. Zamanla sevdiği eşine ve ailesine hizmet eder, tüm gün yemek yapar, dikiş diker, evi temizler ve bunların hiçbirinden şikayet etmez. Ayrıca Suzu resim yapma konusunda oldukça başarılıdır. Hayal eder ve çizer. İzler ve çizer. Çizmek en büyük tutkusu sanki. 

Eşi askerdir. Sık sık ondan uzak kalmak zorunda kalır. Film boyunca saflıkları hiç bitmez :) Savaşın bir aile üzerinde nasıl fizyolojik ve psikolojik etkileri olduğu çok net işlenmiş bu animede. Yer yer gülümseten, yer yer gözleri dolduran bir yapım.

Suzu pek çok kayıp vermiştir? 

Bir çocuk...

Kopan bir el...

Aile...

Sonlarına  doğru Hiroşima'ya atılan bomba ve nükleer toz bulutu animeden sıyrılıp gerçeklerle yüzleştiriyor insanı. İnsanın insana yaptığını hiçbir canlı hiçbir canlıya yapmamıştır şu dünyada.

Barış Özlemiyle...





















2 yorum:

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.