Bayram gibi bayramlara...



Herkese hayırlı bayramlar dilerim.
Rabbim nice güzel bayramlara eriştirsin.

Bu bayram günü de uzun zamandır olduğu gibi çocukluğumdaki bayramlara hasret olarak uyandım. Çocukken mi bayramlar güzeldi yoksa biz mi tükettik bir şeyleri bilemiyorum. 

Bayram namazı ile beraber uyandırılır, hazırlanırdık. Kardeşimle bir gece önceden heyecanla hazırladığımız kıyafetlerimizi giyer, takılarımızı takar, saçlarımızı süsler, babamızı beklerdik. 

Babam kapıdan girince dünyanın en mutlu çocuğu ben olurdum. Saygıyla ellerini öper, harçlığımı büyük ümitlerle beklerdim. Kardeşimden fazla almanın gururunu yaşardım her zaman. Eee ne de olsa ablaydım ben.

Bonkördü o zaman büyüklerimiz. Her gittiğim yerden harçlık alırdım. Çikolata, şeker toplamaya gittiğimiz kapılar bile harçlık verirdi bazen. Bir kere tatlı bir teyze gülen suratlı haşlanmış yumurta vermişti de kuzenlerimle kıkır kıkır gülmüştük.

Dedelerim, anneannem, babaannem hepsi hayattaydı. En çok da onları ziyaret edeceğimiz anı beklerdim. Yaşasalardı ellerinden öper, tontik yanaklarını okşardım şimdi ve çok daha sıkı sarılırdım.

Zaten bayram onlar varken güzeldi. Ne zaman ki birer birer onları kaybettik, o zaman anlamını yitirdi bayramlar ya da bizler öyle olmasını istedik. Oysa o eski topraklar gibi sıkı sıkı bağlanmalıydık birbirimize...

Yapmadık, yapamadık, birdik belki yine ama eskisi gibi değildik.

Kurbanları izlerdik bir de. Kapının önünde kesilirlerdi. Bakmaya kıyamazdık. Artık her şeyin kolaylaştığı bu günlerde kurban kesmenin bile zahmeti kalmadı. Oysa ben büyüklerimin kurban hikayelerini dinlemek isterdim.

Temizdik... Masumduk... En fazla yarıştırdığımız harçlıklar yüzünden ağlardık. Şimdi insanlar yüzünden ağlıyoruz. Bu bayram yüzümüzü solduranlar pişman olur inşallah.

Nice bayram gibi bayramlara...


2 yorum:

  1. Bayramın kutlu olsun canım.Dilerim yüzünüzün güldüğü, içlerinizin coşkuyla dolduğu o bayramlara yeniden kavuşuruz, siz gençlerin hatırına Allah'tan diliyorum.Sevgiler kızım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece ablacığım. Sizin de bayramınız kutlu olsun. Beraber nice bayramlarımız olsun. :) Güzel dilekleriniz için minnettarım. İnşallah kabul olur. :)

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.