Kimi no Na wa (Your Name)

Burada mısınız anime severler?
İnanılmaz bir anime izledim ve hemen sizlerle paylaşmak istedim.
2016 Japonya yapımı film 106 dakika sürüyor.
Hiç bitmemesini tercih ederdim o ayrı.
Mitsuha, dağlık, küçük bir kasabada yaşayan, lise öğrencisi bir kızdır. Tek hayali bu küçük kasabadan kurtulup Tokyo'da yaşamaktır. Kasabanın belediye başkanı olan babasının seçim kampanyalarından ve büyükannesinin tapınakla ilgili geleneklerinden sıkılmıştır. Taki ise Tokyo'da yaşayan liseli bir erkektir. Hem okuyup hem de bir İtalyan restoranında çalışmaktadır. Bir gün rüyasında daha önce hiç görmediği, dağların arasında bir kasabada yaşayan bir kız olduğunu görür. Mitsuha da kendisini Tokyo'da yaşayan bir erkek olarak görür. Bakalım bu hikaye nerede kesişecektir? 

İnsanı gülümseten aynı zamanda hüzünlendiren, inanılmaz duygusal bir animeydi bu. Anime sevmeyenler veya ilgi duymayanlar varsa ön yargılarını yıkıp izlemesini tavsiye ederim. Hani bazen birileri olur hayatımızda. Zamanla ona dair unutmaya başladığımız bir ismi, cismi hatta bazen hatıralar olur. Aslında hiç unutmak istememişizdir onu. Size de olmaz mı ? Bazen birisini arıyormuş gibi hisseder insan. Sanki hayata geliş amacı onu bulmakmış gibi bir his. Ya o kişiyi bulmuş olsan ne olurdu? Hiç unutmak ister miydin onu?

Bir de aşkın en temiz hali yansıtılmıştı filmde. Saf, çıkarsız, karşılıksız. Laf olsun diye değil. İçten, yürekten, 'ta şuram' diye gösterdiğimiz o yerden. Onun için göze alabilmek bir şeyleri... Mücadele etmek... Pes etmemek... Yorgun düşmemek... Seni unutacak olsa bile...

Konusu bir yana filmdeki çizimler bilhassa manzaralar ne güzeldi öyle. Aşık oldum! Öyle bir dünyada nefes almak isteği oluştu içimde. Müzikler de harikaydı. Buyrun fragmanı:


Akıp giden zamana ve unutmamak için direnenlere gelsin o halde bu film. İzleyin ve yorumlarınızı benden esirgemeyin efendim. Eminim çok beğeneceksiniz!

İyi Seyirler





6 yorum:

  1. Zaten listemde olan, izlemek istediğim bir yapımdı.. Yazınızı okuyunca sabırsızlandım. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. :) Bir an önce izlersiniz inşallah zira çok anlamlı bir film. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Çok beğendik çook 😄Ama sen ne güzel yazmışsın öyle,kıskandım 😏 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah canım hatta ben fazla duygusal yazmışım bence :D

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.