Dağ 2


Henüz izlemediyseniz sevdiklerinizi alın ve koşa koşa gidip bu filmi izleyin diyorum. O derece etkileyici! Hatta muhteşem! Her Türk ferdinin izlemesi gereken bir başyapıt olmuş Dağ 2. İlk filmi izleyip izlememeniz önemli değil, ufak bağlantılar olsa da birbirinden bağımsız görünüyor. Ancak ilk filmi izlediyseniz ne mutlu! Onun çok çok ötesinde, önemli bir bütçe ayrılarak yapıldığını anlayacaksınız. Elbette ki eleştirilecek tarafları var ancak verdiği duygu öyle özeldi ki olumsuzluklardan bahsetmeye dilim varmıyor. Zannediyorum DAEŞ'le mücadelenin anlatıldığı ilk film olma özelliğini de taşıyor.

Yönetmen Alper Çağlar çok genç ve başarılı. İnanılmaz bir film çıkarmış ortaya. Filmdeki teçhizatlar bizzat TSK'nın kullandıkları imiş. Zaten film de TSK tarafından desteklenmiş. Oyuncuların profesyonelliği ve aldıkları askeri eğitimle birleşince eşsiz bir film izlemiş olduk. Filmde rol alan askerlerden bir tanesi ise gerçek hayatta da askermiş ve bu filmi izleyemeden şehit düşmüş. Bu olay beni çok üzdü. Güzel yürekli kardeşimizin ailesine Rabbim'den sabırlar diliyorum...

Konu: İlk filmden tanıdığımız iki arkadaş olan Oğuz ve Bekir yaşadıkları olayın etkisinden kurtulamaz ve askerlik yoluna baş koyarlar. Uzun bir süreçten sonra Özel Kuvvetlere seçilirler. Görevleri; Kuzey Irak'ta terör örgütü tarafından kaçırılmış olan Ceyda Balaban adlı gazeteciyi kurtarmaktır. İşte yine bir dağ ve bitmeyen bir mücadele vardır ve tek mücadele bu olmayacaktır.

Murat Serezli'yi ayrıca tebrik ediyorum. Usta bir oyuncu olduğunu ispat ettiği film kesinlikle bu olmuş. Kariyerinin zirvesine çıkmış diyebilirim. Filmi anlatmak için can atıyorum aslında ama elbette bunu yapmayacağım. Tüm salon gözyaşları içerisinde izledik. Bâki olan duygular bunlar olsun. Kahraman Türk ordusunu, askerini hiç ama hiç unutmayalım. Hep dua edelim onlara. Biz sıcacık evlerimizde huzurla yaşarken onlar aç, susuz, uykusuz can veriyorlar. Anadan, yârdan geçiyorlar. Allah yardımcınız olsun kahramanlar! 

İnsan büyür beşikte
Mezarda yatmak için.

Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için.


İyi Seyirler... 

13 yorum:

  1. Merhaba filmi ilk izleyenler arasındayım ve kesinilikle izlenilmesi gereken bir film olduğu görüşündeyim.Keskin nişancı (cüneyt arkın ın oğlu) okuduğu şiirin kime ait olduğunu merak etmiştim.Senin yazının sonunda belirttiğin gibi

    Kahramanlar can verir
    Yurdu yaşatmak için.

    Dizeleri hüseyin nihal atsız ın Kahramanların Ölümü adlı şiiridir.
    Böyle bir katkı yapmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Çok teşekkür ederim efendim. Sevgili yazarımıza, fikir adamımıza Allahtan rahmet diliyorum böylelikle. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Filmin ilk serisini izlemiştim güzeldi, dağ 2 iki filminin çok güzel olduğu yönünde bir çok yorum okudum. Sizde çok olumlu yorumlar yazmışsınız, fragmanını izlemiştim evet film gerçekten çok güzel, gerçekten izlemek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk filmi beğendiyseniz bunu beğenmemeniz zaten kaçınılmaz. Dilerim bir an önce izleme fırsatınız olur. Bakış açımızı değiştirecek bir film.

      Sil
  3. İlk fırsatta izlemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izleyin efendim. Çok beğeneceğinize eminim. Etkisinden çıkmak istemiyor insan.

      Sil
  4. Sinemaya gidecek vaktim yok ama gitmeyi planlıyorum çünkü çok beğenildi merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi yaşından büyük olgunlukta gençler bizzat gitsin zaten Samet. Bakış açınızı, dünyanızı değiştireceğine inanıyorum.

      Sil
  5. DAĞ Filmine gitmiştim ama henüz fırsat bulup DAĞ2 filmine gidemedim. Ama en kısa zamanda mutlaka gideceğim bir film. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk filmden kat kat başarılı bir film olmuş. İzlediğiniz zaman paylaşmak isterseniz yorumunuzu merakla bekliyor olacağım.

      Sil
    2. İzlediğim anda mutlaka paylaşacağım :)

      Sil
  6. Ve sonunda izledim ve beğendim, teşekkürler paylaşımınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu paylaştığınız için ben teşekkür ederim. :)

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.