Yüreğe Dokunma Sanatı



Yüreğine dokunmalı önce insanın. En ıssız köşelerine inebilmeli, anlayabilmeli onu, anlatabilmeli kendini. En derin sessizliğiyle konuşabilmeli. ''İnsanı kalbinden tutamadınız mı, görün, nasıl kayıp gidecek elinizden.'' diyor Nuri Pakdil. Haklı değil mi peki? Bir bedene dokunmak en kolayı peki ya bir kalbe dokunmak? Bir gönülde taht kurmak? Bir eli avuçlarının içerisine almak çok kolay. Peki ya bir yüreği avuçlamak? İlla kusursuz mu olmalıydı o yürek sahip çıkabilmek için? Gülü de, dikeni de, kabahatleri de, eksikleri de, kusurları da onu ''o'' yapan şeyler değil miydi? 

Yüreğe dokunabilirsiniz efendim. Reçeteyi veriyorum: ufacık bir tebessüm, sıcacık bir gülümseme, anlamlı bir söz, kibarlık, incelik, dürüstlük, farketmek, anlamak, paylaşmak, değerli hissettirmek, güven vermek, dost olmak kısacası insan olmak... Zira bu ulvi duyguları bize bahşeden Yaratıcı tüm şartları bizim için hazır etmişken icabet etmemek yakışır mı?

Yaşadığımız çağ öyle bir çağ ki artık kimse yüreğe dokunmak istemiyor. Yazdıklarımı okuduğunuz şu ana kadar bir yüreğe dokunamadıysanız, fethedemediyseniz onu, en güzel köşesine bir taht kuramadıysanız üzülerek söylüyorum ki soluduğunuz havanın hiçbir anlamı yok... Hele bir dokunun o yüreğe. Gözlerindeki ışıltıyı, simasındaki pırıltıyı, yaşadığı minnet duygusunu ve tattığı huzuru bir hissedin, işte o zaman hayatınızın güzelleşeceğine inanıyorum. Eğer yüreğinize dokunabilmiş bir insan bulduysanız, onu asla bırakmayın. Sıfatı ne olursa olsun... Bir eşi yoktur çünkü... Saf ve temizdir o. Sevgidir, iyiliktir, güzelliktir, dostluktur, arkadaşlıktır, aşktır. 

Sevginin en masum hali doğuştan, yüreğimizde saklıdır. Yeniden keşfetmemiz temennisiyle....

4 yorum:

  1. Yüreğe dokunmak tıpkı yağan yağmurlar gibi tek tek dokuyor insana ..

    Çok güzel bir yazı olmuş yüreğe dokunan Yüreğine sağlık sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bir yüreği güzel insan daha. :) Kusursuz ifade ettin. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  2. Ah yavrum. O kadar çok yüreğe dokunmak istedim ki, bazıları kapılarını adeta kilitlemişlerdi. Onlar adına üzüldüm. Kendi adıma başarısızlık olarak nitelendirmedim ve gittikçe kapanan kapıların ardında onları buna zorlayan çok sebepler olduğunu düşündüm. Başka türlü düşünmek beni daha da üzerdi. Yazın çok güzeldi. Okumak için bu yazını seçtim. Bunları düşünebilmen seni değerini anlatıyordu zaten. Dilerim yaklaşımlarımız sonuçsuz kalmaz. Sevgiler kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacığım. Çok daha farklı bir açıdan düşünmeme sebep oldun şuan. Çoook teşekkür ederim. :) Bazen insan sadece kendi çabalarını, hayallerini, ideallerini düşünüyor. Kalbi de kırılınca alamıyor bu duygudan kendini... Yine de yüreğini kapatan o insanlar açısından da düşünmek gerek öyle değil mi? Güzel sözlerin için minnettarım. Yüzümü gülümsettin. Sevgiler...

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.