Hoş geldin Umudum :)

Bana göre kelebekler yaratılmışların en güzellerinden bir tanesi... Sizce de öyle değil mi? Tırtıl dünyanın sonu dediğinde Allah kelebek demiş. Çok kısa da olsa güzel ve mutlu bir ömür yaşamış kelebek... Biz de adeta bir kelebek gibi göz açıp kapayıncaya kadar geçen ömrümüzün bir senesini daha devirdik. 2016 tüm kötülüklerin bize karşı savaş açtığı bir yıl oldu. Kızdık, gözyaşları akıttık, lanet ettik. Çok can verdik. Ancak Rabbimiz şöyle buyurdu:

''Ve hoşlanmayacağınız bir şey olur ki, o sizin için bir hayırdır. Ve seveceğiniz bir şey olur ki, o sizin için bir şerdir. Ve (bütün bunları) Allah bilir, siz bilmezsiniz.'' (Bakara Suresi, 216. ayet)

Rabbim'e en güzel duam bizim şer gördüğümüz şeyleri ve milletçe yaşadığımız sıkıntıları hayra çevirmesi yönünde... Bu kara günler, gelecek güzel günler için çektiğimiz çiledir belki kim bilir? 

Her şeye rağmen umutla uyandığım bu sabah ömrümün son 1 senesinin değerlendirmesini yaptım. 2016 hem hayatımın en berbat hem de en güzel senesi oldu. Peki ikisi nasıl bir arada olabiliyordu? Şöyle ki...

En kötü senesiydi. Mevsimlerden ilkbahardı ama acı içinde kıvranıp ölmeyi dileyen bir kız vardı. Evet ölmeyi bile istemişti. Çünkü çok yara almıştı. Bu ilk değildi ama hayatında o güne dek aldığı en derin yaraydı. Öyle ki bu yara onu derin bir gaflete sürüklemişti. Yine de Allah'a duyduğu inanç onu ayakta tutuyordu. Bu blogu açtı, uzun zamandır bıraktığı yazma serüvenine yeniden başladı. Ve kaldığı yerden ufak bile olsa büyüttü hayallerini. Her türlü cefaya rağmen bu memlekette nefes alıyor olmak ona gurur ve azim veriyordu. Hele ki üzerimize inen kara bulutlardan sonra daha sıkı sarıldı bir şeylere. Ufacık da olsa bir şeyler yapacak ve mücadele edecekti. En azından kalemiyle...

En güzel senesiydi. Mevsimlerden sonbahardı. Başkaları ilkbaharı severdi; o, durgun ve dingin sonbaharı... Sonra güzel şeyler oldu o sonbaharda. Güzel yerlere gitti, güzel insanlarla tanıştı. İlkbaharla sonbahar yer değiştirmişti sanki. Bir umut ışığı girdi dünyasına, yüreğini aydınlattı. Bu ışık kalbinin ilkbaharı oldu ömrününse son... Ve artık bu kız eğer mevcutsa geriye kalan yıllarının güzel geçeceğine inanmaya başladı.

Evet bazen hala canı yanıyor, yüreği sızlıyor, haketmediği şeyler yaşadığını düşünüyor. Ama tükenmiş umudu, hayalleri, duyguları ve kırılan kalbi artık iyileşiyor ve bunu yaşatanları da artık Allah'a havale ediyor. Eğer bu kız gibi tükenmişseniz bilin ki bir yerlerde sizin için bir armağan olarak bekleyen insanlar da var. Evet! Acı var. Yorgunluk var. Umutsuzluk var. Kavga var. Savaş var. Zulüm var. Ama bir yanda da... Aşk var. Sevgi var. Dostluk var. Kardeşlik var. Umut var. Yaşamaya değmez mi?

Ayrıca bu blog sayesinde tanışma fırsatına erişebildiğim ve hayatımda olduğu için şükrettiğim güzel insanlardan Aslıhan'a çok teşekkür ediyorum. 2016'yı en güzel senem yapan insanlardan biri de oydu. Aramızdaki binlerce kilometreye rağmen varlığını hep yanımda hissettirdi. Yaşı küçük ama her şeyiyle yaşından ve yaşıtlarından çok daha olgun olan yetenekli kardeşim Samet Tutal'a da teşekkür ediyorum. O da bu ablasına destek oldu ve olmaya devam ediyor. Blogumun bugünkü halini almasında büyük emeği olan ve ne zaman ihtiyacım olsa cevapsız bırakmayan, yardımıma koşan Gökhan Tekin'e gerçekten minnettarım. En büyük teşekkürüm size. Sayenizde şevkle yazıyorum. Ayrıca yeni dahil olduğum bu dünyada beni yalnız bırakmayan, sık sık uğrayan, yorum yapan ve destekleyen herkese de şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. 

Yeni yıl kutlamaları ve dileklerinden hoşlanmıyor olsam da bu defa hayatımın dönüm noktası olmuş 2016 senesini şükürle uğurluyor, 2017 yılının şahsım ve ülkem adına umut dolu bir sene olmasını temenni ediyorum.

Sevgiyle kalın...

28 yorum:

  1. Her ne kadar acı çekmiş olsan da 2016 nın şanslı insanlarından olmalısın. Rabbim sonraki senelerde de yolunu hep açık etsin. Mutlu seneler...

    Bu arada ben Zeliş kitabını bulamadım hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin:) Ben de sana mutlu ve huzurlu seneler dilerim.

      Bulamamana çok şaşırdım ya. Necati Cumalı'nın az okunuyor olma ihtimali de beni üzdü... Madem öyle kitabı ben hediye etmek isterim sana. :)

      Sil
    2. Yok ya öyle değil. Kızılaya gidemedim yoğunluktan, baktığım bir kaç yerde de göremedim. Kalitesiz basım kitap gelir endişesi var ama daha da bulamazsam netten alırım. Teşekkür ederim.

      Sil
    3. Anladım. Ben de Kızılay'a uğrayınca bir göz atarım mutlaka haberdar ederim sizi. Fakat gerçekten hediye etmek isterim. Nasıl isterseniz :)

      Sil
  2. Blogger Gazetemiz'de okuyunca hemen takibe geldim. Merhaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Hoş geldiniz. Çok memnun oldum. :)

      Sil
  3. Sen cansın ya her zaman yanındayım bunu hiçbir zaman unutma :) Sende bana uzaklardan çok iyi bir arkadaş, sırdaş oldun iyi ki varsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sametcim. Dostluğumuz daim olsun :)

      Sil
  4. Kalbinin en derinindekileri paylasmissin. Ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz öyle oldu. Cesaretimi toplayıp bunları yazabilmek bile benim için büyük bir adım. Yorumunuzla destek olduğunuz için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Merhabalar.
    Anlaşılan Kalbinizi kuranlar olmuş ama siz bu zorlukları en güzel şekilde atlatmayı basabilmişsiniz.

    Kalbinizi kıranları Rabbime havale etmeniz iyi olmuş Rabbim hiç bir kötülüğü karşılıksız bırakmaz belki biraz geç olur ama mutlaka yapılan kötülükler karşılıksız kalmaz.

    Şunu da belirtmek istiyorum ve bunu bütün kalbimle söylüyorum. Blog yazmaya başladıktan sonra bende çok değerli insanlar denedim. İnanın bana bu değerli insanlardan bir tanesi de sizsiniz.

    Rabbim bundan sonraki yıllarda her şeyi gönlünüze göre versin inşallah. İyilikler sizinle olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle Gökhan Bey. Hiçbir kötülük karşılıksız kalmaz. Çok bekledim yerimde. Bir şey katmadı bana bilakis çok şey aldı götürdü. O yüzden güzel günlere koşmaya karar verdim artık. :)

      Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Sizin de her şey gönlünüzce olsun. Sevgiler.

      Sil
  6. Benimde yılım birazcık güzel geçtiyse bunda senin payında vardı canım :) bundan sonra inşallah her günün güzel geçer bir daha asla kötülük kapını çalmaz... İyi ki yazıyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımın içi. Eksik olma :)

      Sil
  7. Yaşamaya değer... Biz doğru yolda olduktan sonra zaman zaman sıkıntılar, engeller ya da hayal kırıklıkları olacaktır. Tersini beklemek gerçekçi değil ama Allah'a teslim olan, narını da nurunu da bir görecek kadar himaye altındadır. Güzel günleriniz olsun sevdiklerinizle, zor günlerinizde de sevdikleriniz olsun en yakınınızda. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yazdıklarınız her seferinde ilaç gibi geliyor. Size en güzel dileklerimi ve sevgilerimi gönderiyorum. :)

      Sil
  8. Sevgili kızım. Ne kadar duygulu ve hoş görülü birisin sen... Sonbaharı ben de çok severim. Üzüntülerini, sıkıntılarını öyle yumuşak bir dille aktarmışsın ki, çok hoşuma gitti. Bu sabah İstanbul'da olan olaya rağmen ben ülkem için umutlarımı kaybetmek istemiyorum. Biraz mutluluk vatan adına. Dilerim bunu yaşarız.
    Artık madem ki o kötü günler bitti, mutluluk hiç peşini bırakmasın yavrum. Yeni yılın kutlu olsun. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum.
    Gökhan candır. Çok güzel yürekli bir oğlum o. Samet beni biraz ihmal etse de severim onu. Hocakal canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yürekli Ece Ablam benim. İyi ki varsın. Düşüncelerin benim için çok kıymetli. Teşekkür ederim.:)
      Umudumu, mutluluğumu kaybetmek istemiyorum ben de bu ülke adına. Onları da kaybedersek yenik düşeceğiz çünkü. Bu ruha inanmaya devam... Dilerim artık güzel günler bizi bekler...

      Senin de yeni yılın kutlu olsun ablacım. Tüm güzellikler seni bulsun.
      Gökhan Bey ve Samet çok değerli. Samet de eminim sizi ihmal etmeyecektir bundan sonra. :) Sevgiler...

      Sil
    2. Teşekkür ederim Ece abla, inan bana sende benim için çok değerlisin.

      Sil
    3. Sağol Gökhan :) Sen de benim için çok değerlisin oğlum. Yeni yılın sağlıklı ve mutlu geçsin oğlum.Sevgilerimle :)

      Sil
  9. blogger gazetemiz sayesinde sayfanıza ulaştım ve takibe aldım. Bende beklerim ve en kısa sürede yazılarınızı inceleyeceğim.
    sevgiler..

    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) En kısa sürede inceleyeceğim. Sevgiler.

      Sil
  10. Bütün bu yaşadıkların ve yaşayacakların hayatın özü sevgili SendenBendenBizden.. Başımıza gelen herşey için şükretmek, ondan bilgilenmek, beslenmek gerekir. Gençken kendimizi üzüp, küsüp, kırılıp yoruyoruz.. ama bunlar bizi büyütüyor.. en iyi rehber kalbimiz.. sevgiyle kal. Blogger Gazetemizden tanıdım. memnun oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Momentus. Şükrümü, umudumu, inancımı yeniden kazandım neyse ki :) Değerli yorumun için teşekkür ederim. İyi ki geldin. Ben de çok memnun oldum. Sevgiler :)

      Sil
  11. Merhabaa...Hikaye Kalpli Kadın'ın blog keşif etkinliğinde gördüm blogunuzu.G+ ekledim.Ben de
    http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/
    sayfama beklerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yeşim. Hoş geldin.:)) En kısa zamanda sayfana uğrayacağım. Sevgiler...

      Sil
  12. Kelebekleri ben de çok severim. Kötü bir yil geçirmene üzüldüm bu yilin senin için daha iyi geçmesini dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Derya Abla. Çok teşekkür ederim.:)

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.