Okumak ve Yazmak Beynin Sporudur


Merhaba Sevgili Takipçilerim,

Evet, biraz sessiz kaldım. Bu sessizlik bir müddet daha sürecek gibi. Açıkçası hayat planlamasına dair çok da başarılı olduğum söylenemez. Lakin çabaladığımı söylemeliyim.

Oysa ki daha çok yazmalı daha çok okumalıyım. Bu yazıya bu başlığı vermeme rağmen elimden gelenin fazlasını yapamıyorum henüz. Bu hem bir motivasyon yazısı hem bir iç dökme hem de sizlerden fikir alma yazısı olacak. 

Neden sessizim?

Aslında okuduğum birçok kitabı yorumlamak, izlediğim sayılı filmi sizlerle paylaşmak ve ufak deneme yazıları yazmak istiyorum. Yani boş durmadım. 😊 Fakat bitirmem gereken bir yüksek lisans tezi ve hazırlanacak sunumum olduğu için paylaşım yapamıyorum. (Planlama konusunda iyi olmadığımı söylemiştim.)

Bazı güzel kararlarım, attığım cesur adımlarım var. Bu süreçte sağlık sorunlarım da oldu. O adımlarla beraber sağlığımla uğraşınca blog yazısı yazmaya hiç mecalim kalmadı. Cesur adımlarımın karşılığını ise almak üzereyim. En azından vazgeçmedim ve denedim!!!

Biraz da kendime güven aşılamayı, kendimi sevmeyi öğrendim bu süreçte. İkinci ve üçüncü şahıslarla uğraşırken kendime değer vermeyi unutmuşum... Bu dünyada iyi ki varım ve iyi ki bir misyona sahibim!

Tezim bittikten sonra ki çok az kaldı, hayatımı daha düzenli yaşayıp hayallerime giden yolda bloguma çok daha fazla özen göstereceğim. Bunun yanı sıra çok değerli bir arkadaşımla birlikte ayrı bir blog açmaya karar verdik.

Kendisi üniversiteden arkadaşım. İkimiz de akademik kariyer hedefleyen insanlarız. Dolayısıyla derdimiz, kederimiz de ortak sevincimiz de. 😁 Yol taşlı, dikenli, çalılı... Bilenler bilir. Bu yolda önümüze taş koymak isteyen çok oldu ve olacak da! Fakat biz o taşların dizlerimizi kanatmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Bölümümüz olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ağırlıklı olmak üzere Sosyal Bilimler ile ilgili felsefeden sosyolojiye, Siyaset biliminden psikolojiye kadar birçok kategoriye sahip, sınav hazırlık süreçlerimizden, yabancı dilden, akademik kitaplardan, filmlerden... Aklınıza gelebilecek birçok şeyden bahseden ''akademik'' bir blog olacak. İlerleyen zamanlarda başarılı olursak internet sitesine taşımayı düşünüyoruz. 

Sizlerin böyle bir blog'a ilgisi nasıl olurdu? Okumak ister miydiniz? Merak uyandırır mıydı?

Açıkçası takipçilerimin de nabzını yoklamak istedim.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Unutmayalım! 

Okumak ve yazmak beynin sporudur. Ne kadar çok zaman ayırırsan o kadar çok enerjik olursun! Vücut geliştirmek de güzel ancak beyin geliştirmek bir ayrı! 😊

Sevgiler...












16 yorum:

  1. Oncelikle hoşgeldin canım benim vede cok gecmiş olsun ...inşallah sivanlarin ve tezinde cok iyi geçer rabbim tüm emeklerinizin karşlığını versin inşallah ❤😊denen olmasın bizde faydalanırız sizlerden yeni şeyler öğrenmiş oluruz hayırlısı olsun inşallah canim benim sevgiler ❤😊🌸🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.. Ne güzel dualar, dilekler böyle. :) Yazan ellerin, güzel yüreğin dert görmesin. Çok mutlu oldum. Dilerim tüm emek gösteren, çalışan, çabalayan insanların emekleri zayii olmaz. Rabbim seni de güzelliklerle donatsın. :) Bloga dair ise böyle bir yorum almak motive edici. Çoook teşekkür ederim.

      Sil
  2. Benim ilgimi çeker böyle bir blog. Ben okurken bile ne kadar çok işiniz olduğunu farkettim, önümüzdeki dönem emek yoğun olacak sizler için. Umarım her şey gönlünüze göre olur, şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginizi çekecek olmasına çok sevindim. :) İnşallah. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Hayranım yüksek lisans yapanlara. Şu tez hazırlama işi nasıl bir şey zevkli mi bilmiyorum ama ömrü hayatım boyunca bir kere hazırlamak isterdim. Sana başarılar dilerim. Rabbim yardımcın olsun. Akademik blog hmmm. Olabilir aslında neden olmasın. Bence zevkli olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tez hazırlamak çok zor ve insanı çileden çıkaran bir süreç :D Ancak zevkli olmadığını söyleyemem. İlgiyle orantılı zevk meselesi :) Sizde başarabilirsiniz, neden olmasın. :) Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  4. Her blogdan kendimize katacak bir şeyler mutlaka vardır. Bence de güzel olur :)

    YanıtlaSil
  5. Aldığınız kararlar ve cesur adımlar umarım istediğiniz yola doğru evrilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Açın siz yeni blogu.Konular da güzel.Biz de duyururuz ve destek veririz size :) Tez dönemi biraz sıkıntılı bir dönem.Kolaylıklar diliyorum sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirdi beni bu tez :)) Destek için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda blog burada yerini alacak :)

      Sil
  7. okuruz tabiiiii kiiii :) tez ve benzeri konularda da başarılar sanaaa :) siyaset bilime ve uluslar arası da çok sevdiğim bir bölüm yaa, ilgi duyduğum konu yani, ab hukuku ile ilgilendiğim için, bir de çok çeviri yaptığım bir konu yaaa :) tabi siyasetten çok uluslarasına ilgi duyuyorum. şeyde, odtüde var bu bölüm, o bölümün kütüphanesine çok gittim, kaynak taraması için :) yazın arkadaşlar okurum herkesi de getiririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) AB çalışması da güzeldir. Gündem hiç bitmez :D Ne güzel şeyler yapıyorsun... Çok yakında sizlerleyiz o zaman :))

      Sil
  8. Gecmis olsun canim. Tabii okuruz acin siz. Kolay gelsin. Taslara filan takilmayin savurun tekmeyi ilerlemenize bakin 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çok sevdim bu sözü. ''Savuralım tekmeleri o halde'' Teşekkür ederim desteğiniz için :) <3

      Sil

Bu Blogda Ara

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe

BLOG SÖZLÜK

blog sözlük
Blogger tarafından desteklenmektedir.